

پروتکل C-BUS
سی-باس (C-Bus) یک پروتکل ارتباطی است بر اساس مدل ۷ لایهای OSI، برای اتوماسیون منازل و ساختمانها که میتوان تا هزار متر کابل از نوع Cat-5 را در آن استفاده کرد. این پروتکل قبلاً در استرالیا، نیوزلند، آسیا، خاور میانه، روسیه، آمریکا و قسمتهای دیگری از اروپا از قبیل یونان و رومانی استفاده شدهاست.
C-Bus توسط بخش سیستمهای یکپارچهٔ شرکت Clipsal استرالیا (که هماکنون بخشی از اشنایدر الکتریک است) برای استفاده با نام تجاری خود در سیستم کنترل روشنایی ساختمانها و اتوماسیونهای خانگی ساخته شد. C-Bus برای مدت کوتاهی در آمریکا استفاده میشد و موجود بود ولیکن «اشنایدر الکتریک» فروشش را در آمریکا متوقف کرد.
سیستم C-Bus
سیستم C-Bus به دو صورت کابلی و بیسیم موجود است سیستم کابلی C-Bus از کابلهای استاندارد دستهٔ ۵ UTP به عنوان کابلهای شبکهای استفاده میکند وسیم کشی دسته ۵ شبکه C-Bus از یک طرح معماری آزاد توپولوژی استفاده میکند. نهایت طول کابلی که میتوان در C-Bus استفاده کرد، ۱۰۰۰ متر است اگر چه به راحتی میتوان با پلهای شبکهای C-Bus آن را افزایش داد. تا ۱۰۰ واحد از این پلها را میتوان بر یک شبکه C-Bus نصب کرد که همین تعداد را هم میتوان با پلها ی شبکه عادی افزایش داد.حداکثر تعداد شبکهٔ C-Bus در یک تأسیسات ۲۲۵ میباشد (لازم است ذکر شود اگر از رابط اترنت C-Bus استفاده شود، این محدودیت رفع شده و سایز سیستم فقط به آدرس دهی (IP IP Addressing) محدود میشود). بیشترین تعداد شبکههایی که بهطور سری به شبکه محلی، توسط پلهای شبکهای متصل هستند ۷ عدد میباشد.
پروتکل c-bus با استفاده از مدل مرجع ۷ لایهٔ OSI توسعه داده شدهاست. c-bus از چندین رابط از قبیل RS232 و TCP/IP پشتیبانی میکند و باعث میشود که این پروتکل در اختیار شرکتهای ثالث قرار گیرد. Clipsal همچنین یک برنامه سرور به اسم C-Gate، به منظور آسان سازی هماهنگ سازی نرمافزاری، تولید کردهاست. رابط مشخصات C-Bus از طریق c-bus enabled program بهطور رایگان در دسترس است. اگرچه لازم است با آییننامه شرکت توافق کنید. همچنین امکانپذیر است تا به یک شریک فعال C-Bus تبدیل شوید که این امر نیازمند پرداخت مبلغی پول میباشد اما در ازای آن سطح بهتری از پشتیبانی را برای توسعه و دسترسی فراهم میسازد.
پروتکل S-BUS
یکی از رایج ترین و امن ترین پروتکل های هوشمند سازی با سیم در خانه هوشمند پروتکل S-BUSیا (SMART- BUS) میباشد که برترین پروتکل ارتباطی جهت انتقال دیتا بین ماژول های شبکه هوشمند است .
کابل مورد استفاده در این پروتکل cat5Eکه دارای ۸ سیم (۴زوج سیم ) روکشدار با قابلیت انتقال دیتا تا برد ۱۵۰۰ متر بین دو ماژول درون شبکه است .
نحوه توپولوژی : در این پروتکل نیازی به توپولوژی ستاره یا سیستم تک سرور نیست و میتوان تجهیزات را به هر طریقی به یکدیگر متصل نمود .
مرحله پیاده سازی : بهترین مرحله اجرای سیستم قبل از مرحله لوله گذاری تاسیسات برقی ساختمان و بصورت توکار میباشد البته میشود این سیستم را بصورت روکار نیز پیاده سازی کرد.